Szereplők

Amikor nekiálltam újra megcsinálni ezt az oldalt, úgy gondoltam különlegesnek kell lennie. Egy év távlatából visszanézve helyénvalónak tűnt, valami esztétikailag is szép kinézetet varázsolni, mind az oldalnak, mind a blognak, mert egyszerűen megérdemli. Büszke vagyok rá, hogy én írhatom a történetet, formálhatom a saját karaktereimet (ugyanígy az átvett szereplőket valósághűen adhatom vissza). Rendhagyó szerettem volna lenni, hogy egy másfajta szemszögből mutathassam be a csapatot, amiben ti is nagy segítségemre voltatok. Szerintem nem lehet leírni őket a szemszínük, az életkoruk, a családjuk és a hobbijuk alapján. Kellően mélységes „emberek” ahhoz, hogy ne ragadjunk meg a felszínnél.
„Fehérbe és kék bársonyba öltözött jelenségként sétál feléjük, a fejét magasra tartja, amikor áhítatos tisztelettel néznek rá, az istennőre. Még nem tudom, milyen érzés a hatalom. De biztos így festhet, és azt hiszem, azt is kezdem megérteni, miért rejtőztek el az ókori nők a barlangokban. És miért akarják a szüleink és a kérőink, hogy illedelmesen és kiszámíthatóan viselkedjünk. Nem azért, hogy megvédjenek minket: félnek tőlünk.”   (Libba Bray)

Enyhe spoilert tartalmaz.
Őszintén szólva, vele vagyok a legnagyobb bajba, ha pár szóval kéne jellemeznem. Őt egyszerűen nem lehet néhány mondattal letudni. A kialakulása folyamán rengeteg változtatáson ment keresztül, hogy illeszkedjen a Marvel univerzumba (valamint a crossover részébe). Sokat agyaltam, hogy melyik szó jellemezné a legjobban, de annyi lehetőség volt, hogy megmarad az első eszembe jutónál. Kapocs. Kapocs a jelen és a múlt között, Asgard és Midgard között. Kapocs a saját „arcai” között, a lehetetlen és a valóság között. Bevallom, még én sem ismerem igazán, pedig én alkottam. Külsőleg mondjam el, hogy szép? Hogy irigylésre méltóan gyönyörű, szőke, kissé hullámos hajkoronát birtokol, gyémánthoz hasonló kék szemekkel. A középmagas, izmosabb testalkatot – mert a sokévnyi íjászatot és az egyébmozgásformák nem végezhetők nyom nélkül -, hozzáillő hosszú lábakkal. Az egyedi beszédstílusát és a kifogástalan öltözködését ne is említve.

Múltja: Ha a jelenlegi életénél van, ami érdekesebb, az a múltja (micsoda meglepetés). Valamikor Kr. u. 818 környékén születhetett Asgard palotájában, mint a Kilenc világ hercegnője – de mivel Asgardon másként telik az idő, nem lehet pontosan meghatározni. Fontos megjegyezni, hogy nem istennőnek született, hanem kiérdemelten vált azzá, ami természetese a történetből majd kiderül. Olyan eszmét képvisel, ami rég kiveszett akkora a világból, s egy olyat vett fel, ami mostanra halt volna ki, ha ő már nem lenne. A kezdetektől fogva az emberiség pártján áll és megvédi őket a legtöbbször maguktól, ami nem feltétlenül tetszik mindenkinek. 

Jelene: Egy kormánytól független hírszerzőügynökségnek dolgozik, mint profi bérgyilkos és szuperkém. Hozzáférése van minden aktához, mint az egyik legfelső biztonsági-szinten lévő ügynök. Tagja az Világbiztonsági tanácsnak, akik a Föld védelméről döntenek. A S.H.I.E.L.D.-hez kerülése ugyan nem megy zökkenőmentesen, sőt igazából önszántából sem. Ebből pedig akadnak konfliktusok Furyvel és Clinttel is egyaránt.

Olvasóim véleménye: ” Is igazi hercegnő. Nem a Disney mesékből ismert tökéletes alakkal, mindig szerencsés befejezéssel rendelkező, szőke herceget váró királylány, nem, ő hús-vér ember, vagy inkább isten hercegnő. Érzi a fájdalmat, közel sem tökéletes az élete. Sok mindent átélt és ezek a tapasztalatok formálják. Nem adja fel, küzd az álmaiért, az életben maradásért és a szerelemért. Kemény és olykor kegyetlen, de ugyanakkor gyengéd és önfeláldozó. Megérdemli, hogy boldog legyen.”


„A múltban tanultunk, de nem ennek a gyümölcsei vagyunk. A múltban szenvedtünk, szerettünk, sírtunk és mosolyogtunk. De ennek nincs jelentősége a jelenre nézve. A jelennek is megvannak a maga kihívásai, a jó és a rossz oldalai. Nem hibáztathatjuk vagy éltethetjük a múltat azért, ami most történik. Minden új szerelem független az előzőektől, semmi köze a múltbéli tapasztalatokhoz: mindig új.”  (Paulo Coelho) 

Személyesen a karakterről: Nem is tudom, hányadán állok vele. Titokzatos karakter, akit senki sem ismerhet igazán. Nehéz dolgokat élt át, szörnyű családban nőtt fel, s magának kellett megtalálnia a saját útját.

Története: Egy teljesen átlagos család kisebbik gyermekeként született. Édesapja erőszakos ember volt, s még ivott is emellé. Édesanyjuk mindig védte szeretett két kisfiát, de férje ellen kevés volt egyedül. Egy tragikus autóbaleset következtében a két szülő elhunyt, így Barney és Clint árvaházba kerültek. Amikor betöltötték a maguk tizennégy évét, éjszaka kiszöktek és csatlakoztak a közelben lévő vándorcirkuszhoz. Az egyik artista megtanította Clintet a késdobálás művészetére, valamint az íjászatra, amiben különösen tehetséges volt.

Jelenleg: A S.H.I.E.L.D. egyik legjobb ügynöke. A Bosszúállók csapatának egyik alapító tagja, valamint a főszereplő munkatársa immáron hét éve. A megismerkedésük nem egészen munkaköri alapon történt, aztán az Igazgató hatására megszakadt ez a viszony és nem igazán szóltak egymásoz az évek alatt, teljesen kollégai szinten kezelik egymást... Fogjuk rá.
"A történelemnek olykor kihagy az emlékezete. Érdekes módon gyakran kifejezetten jelentős tényekről is elfeledkezik, holott épp az lenne a kötelessége, hogy ezeket örökítse meg."  (Jean Boisson) 

Személyesen a karakterről: A Marvel Univerzum első számú szőke hercege, aki az egyik legnagyobb karakterfejlődésen esett át az elmúlt évek alatt. Ő a képregények egyik zászlóvivője, aligha van olyan ember, aki ne ismeri őt a történetével együtt (ami ebben a történetben egy picit bővítve van, a szérumra tekintettel). Továbbra is példaképként tekintenek rá, aki rengeteg kérdéssel ébredt fel hetven éven át tartó álmából és ennél már csak nehezebb dolga lesz a mostani világgal.
 
Más szemszögből: A családját egy személy testesíti meg, aki nem más, mint legjobb barátja, Bucky. Meglehet, a vesztét is ő okozza majd egy napon. A főszereplővel való kapcsolata egészen homályos számára, mintha ismerné őt, de mégsem. Érez valamit, hogy nincsen egészen rendben e kettejük dolga, de keresi a kapcsolódási pontokat.

"Ebben a pillanatban villant belém, mit érezhetnek a testvérek egymás iránt. Életüktől elválaszthatatlan ez az érzés, semmilyen érzelmi megrázkódtatás nem tudja gyökerestül kiszaggatni, a civakodások megtaposhatják egy pillanatra, hogy utána annál elevenebb legyen. Ezt az érzést semmiféle szenvedély nem sem fojthatja el véglegesen, még az erős, igaz szerelem is legfeljebb csak versenyre kelhet vele."  (Charlotte Bronte) 

Személyesen a karakterről: Első ránézésre egysíkú, sablonkarakternek tűnhet az olvasók számára. A legidősebb testvér, a szőke herceg, meg az izomagy között billeghet a közönség számára. De van benne valami — a kinézeté kívül — ami megfogja az embert. Szerethető karakter, aki megvédi a szeretteit és az védtelen halandókat. Kiismeri Lokit és elhagyja a vele szemben lévő „vakságát”. 

A történetben: A szerető báty, akit nagyon megviselt egyetlen húga elvesztése. Ezzel lehetne magyarázni, hogy miért ragaszkodott annyira Lokihoz és az ő „jó” oldalához, ami nem is biztos, hogy volt. A villámok ura, a Mjölnir jogos tulajdonosa, valamint Asgard leendő királya. A S.H.I.E.L.D.-nek ugyan nem, de a Bosszúállók csapatának oszlopos tagja. Fogadott testvérében hatalmasat csalódik, miután megpróbálja uralma alá vonni a földet és megszerezni a Tesseractot. 

Más szemszögből: Nagyon szereti a családját és a barátait, bár ezt nem mindig mutatja ki. Issel rengeteg időt töltöttek együtt és remekül megértették egymást — még úgy is, hogy kerek száz év korkülönbség van közöttük. Temérdek emléket és tárgyat fűzött hozzá, amit a mai napig őriz — még azt a nyílvesszőt is, amivel egyszer véletlenül átlőtte a tenyerét.

„Egyetlen szervezet sem támaszkodhat zsenikre, mert azokból kevés van és megbízhatatlanok. Egy szervezet erejének az a próbája, hogy többet tud-e felszínre hozni egy közönséges földi halandóból, mint amire az képesnek látszik, előhívja-e rejtett energiáit, hogy azzal másokat is segítsen képességeik kibontakoztatásában. Egy szervezet célja, hogy átlagos embereket átlagon felüli tettekre tegyen képessé.” (Peter Ferdinand Drucker)

Phil Coulson: Nick Fury jobb keze, a főszereplő legfőbb bizalmasa. Nagyon fontos számára a világ, az emberek biztonsága, így nem meglepő, hogy a munkája az élete. Látszólag könnyen kiismerhető fickó, aki nyílt lapokkal játszik... nos, legalábbis ezt hiteti el a nagyközönséggel.

Nick Fury: A S.H.I.E.L.D. igazgatója, Is főnöke, aki mivel alig tud a lányról valamit, meglehetősen tart tőle, hogy pontosan mire is lehet képes. A kettejük kapcsolata sem igazán fényes, feltételesen megbízik benne és a még számára ismeretlen képességeiben, amiket mindenáron ki akar deríteni. Nos, sok sikert hozzá.,

Maria Hill: Ha Coulson a jobb, akkor Maria Fury bal keze a S.H.I.E.L.D.-nél. Őt ugyan szintén alig fogjuk látni a történetben, de fontosnak tartottam megemlíteni.

Strucker báró: Sokoviában fogtok vele találkozni, ami gondolom, nem lep meg titeket, ha követitek a filmes univerzumot. Nem egy pozitív szereplő, s meglehet, itt sem fogjátok túlzottan kedvelni.

James Rhodes: Vashazafi, James az Amerikai Légierő egyik pilótája és Tony Stark legjobb barátja., akinek hála megkapta ezt a színes páncélt, hogy vele együtt védje az emberek szabadságát.

Peggy Carter: Az angol-, majd az amerikai hírszerzés koronázatlan királynője, a feminista fogalom megtestesítője és több tucat nő példaképe. A XX. században a főszereplő barátnője, akinek segítségével megmenekül a haláltól, s információkat juttat az amerikai oldalnak az oroszoktól.

Howard Stark: A II. világháborúban az Amerikai Hadsereg legnagyobb fegyverszállítója, az ország legjobb gépészmérnöke, milliárdosa és playboya egyben. Mindehhez társul a szoknyapecériség,  pazarló életmód, de ezt senki nem veti a szemére, mert mégiscsak mindenki szereti.

Brock Rumlow: A S.H.I.E.L.D. taktikai egységének a tagja és vezetője, aki a H.Y.D.R.A. csapatát erősíti. Nem ápol túlzottan jó kapcsolatot a főszereplővel, de adi is rá okot bőven, hogy ne kedveljük.

Alexander Pierce: A S.H.I.E.L.D. elnöke, aki egyben a H.Y.D.R.A. szolgálatában áll, s onnan próbálja tönkretenni a világot, mindezt remekül elrejtve Fury elől.

„Csatában harcolni szörnyű, nagyon szörnyű dolog. Maradandó nyomot hagy az emberben, nehéz lerázni. A politikusok sosem üzennének hadat, sosem indítanának harci cselekményt, ha nekik is részt kéne venniük benne. A fiainkat mindig az öregek küldök a hadba, akik maguk sosem vettek részt bevetésen vagy már elfelejtették, milyen a háború. Az lenne az ideális, hogy csak olyan politikus szavazhasson meg háborút, aki volt katona.” (Adam Makos)

Sebastian Cedrix Lacroix: Petie Rouge. A viszonylag magas, szökésbarna hajú, mélykék szemű szépfiú, csodálatra méltó figyelemmel, nyugalommal és tapasztalattal, fiatal kora ellenére. Az osztag másik mesterlövésze, aki beszéli a helyi nyelveket, s mind e mellett jó csapajátékos és taktikus.

Isaac Aaron Cowan: Desert fox, aki rászolgált a Sivatagi Róka becenévre. A sötétbarna hajjal megáldott, barna íriszű, középmagas férfi, elképesztően laza, ám kimért stílussal. Mindehhez társul egy jó adag tisztelet és jóindulat. Boldog házasságban él egy Penelope nevű hölggyel, s egy Lucy nevű kislány büszke apukája.

Lewis Norman Hartley: Alias Lucky. A többiekhez képest nyegle srác, világosszőke fejjel és 168 centivel. Ő a kis szerencsétlen, aki túl él mindent – ezért is kapta a „mázlis” becenevet. Szereti a természetet, a könyveket és nagyon jó barát.

Philip Ramsey Barnett: Mad, az őrült sofőr, akit nem riasztanak el a durvább terepek sem. Az a tipikus amerikai néger férfi, akit mindenki olyan keménynek gondol, de a szíve mélyén imádja a barátait, a két kissrácát, Bradet és Patricket, valamint a feleségét Angelát.

Andrew Connor Murray: Andy, aki férfi létére remekül főz és rajong az amerikai fociért, valamint a sok alvásért. Zöld szemeivel és barna hajával bárkit elvarázsol, pláne ha készít neki egy mesés casserole-t.

Tyler Grant Chase: Ty, a csapat harmadik mesterlövésze, aki régebben a S.W.A.T. seregét erősítette. Talán-e miatt alakult ki nála az, hogy feleslegesen nem szeret beszélni, olvasni viszont annál jobban, szintén szeret focizni és egy őstehetség benne. Mindössze 1 éve van hátra, de sajnálja itt hagyni az osztagot a semmi közepén.

Reginald Giles Benett: Reggie, a jókedvű srác, sötét bőrrel és szemekkel. Mad mellett ő a másik sofőr, aki ráadásul gitározik és hozza a hangulatot a hétköznapokban is.

Horatio Stanley Adkins: Dutch, aki anyanyelvi szinten beszéli a nyelvet, de egyébként száz százalékig amerikai – ám a német sört sem igazán veti meg.

Ives Silas Leblanc: Shy, aki cseppet sem félénk, viszont francia-kanadai származásával igazi szívtipró, amikor épp nem Afganisztánban ül egy Humveeban, nyakig felöltözve egyenruhájában, s tart oszlatni a tömeget.
"Tudok jól öregedni - fölismerem a dolgokat. De a görcsös tartás az nem jó. Az bekeményít. Borotvaélen járunk. Mi az, ami szükséges, mi az, ami jó, mi az, ami tényleg kondícióban, fiatalosan tart. Nem arra gondolok, hogy a ráncaimmal mit tegyek, hanem a gondolkodásom, a nyitottságom, a világlátásom legyen egészséges."  (Polcz Alaine )

Harley Hillevi: Ex-S.H.I.E.L.D. ügynök, akivel nem igazán bántak kegyesen. Sem az élet, sem Fury. Loki ámokfutásának követően Asgardba kerül, ahol igyekeznek fényt deríteni a múltjára, a családjára és a képességeire. Kiszámíthatatlan, szörnyen makacs és hallgatag, magányos farkas. Tetejében még forrófejű is,így nem tanácsos vele ujjat húzni, bármennyire is törékenynek tűnik első látásra.

Annabeth Outlaw (Omega): „Egy lány, aki csak el akarja végezni az egyetemet, munkát szeretne és családot. Teljesen nyugalmas ás átlagos életet. De James Liare belép az életébe, és mindent megváltoztat. Szerelmes lesz és belemegy olyan dolgokba, melyek nem játékok. Élete megpecsételődik. A lány nem tehet mást, minthogy bosszút áll és belép a katonaságba, minden nap csak edz, edz és edz, míg Fury rá nem talál és szárnyai alá nem veszi. De mikor elfogadja az ajánlatot, már akkor nem úgy játszik közre, ahogy kéne... ” 

Kate: „Kate fiatal lány, kevés önbizalommal, ugyanakkor makacs, kitartó és önfejű. Nagyon szorosan kötődik a számára fontos emberekhez, az életét is adná értük. Nem tökéletes, vannak hibái, ám visszahúzódása ellenére könnyen belopja magát mások szívébe. Egy-egy mosoly, kedves szavak, a legkisebb dolgoknak is tud örülni. Kezdetben naiv, ám fokozatosan formálódik a személyisége, ahogy megismeri önmagát és felfedezi a képességeit.”

Jennifer Susanna Walters: „Egy "baleset" következtében ugyanolyan képességekkel rendelkezik, mint Hulk, csupán ő akkor is az ura a tetteinek, amikor Amazonná változik. Most nagybátyjánál, Bruce Bannernél él, aki biztonságban szeretné tudni, amíg Nicholas Trask szabadlábon van.”

4 megjegyzés:

 1. Amik rózsaszínnel vannak kiemelve azt, hogy csináltad?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Képek, egy szerkesztővel csináltam az összeset átlátszó háttérre :)

   Törlés
  2. Értem. Köszi :) a betűtípusra emlészel?

   Törlés